samedi 28 juillet 2007

19 temmuz'da Fikir Kulubu toplantisi yapildi

19 temmuz'da Fikir Kulubu toplantisi yapildi




19 temmuz'da Fikir Kulubu toplantisi yapildi



Dernegimiz uyesi Sayin Ilhan Berkol`un "Dunya Hafif Silah Ticareti - Transfer
Mekanizmalari ve Turkiye`nin Bu Konudaki Bolgesel ve Uluslararasi


Sorumluluklari"
19 Temmuz aksami saat 18:30`da TUSIAD Bruksel Temsilciligi

binasinda yapildi

samedi 23 juin 2007

QE hesabi icin

Dun aksam cok konusuldu meraklilari icin bilgi

Calculez votre QE

Un test pour mieux vous connaître

Des études l'ont démontré : ce ne sont pas toujours les personnes possédant un QI élevé qui réussissent le mieux dans la vie. L'intelligence pure, qualifiée par le QI, permet à l'individu de raisonner avec logique. Il existe une autre forme d'intelligence dite émotionnelle qui permet de dominer ses propres sentiments et gérer ses relations avec les autres.

Cette courbe illustre la répartition des niveaux de QE dans la population. Elle reflète les tendances confirmées par les résultats à ce test. Celui-ci a été préparé par un psychologue et est directement inspiré des travaux de Peter Salovey et John Mayer (*).

Un test qui va changer votre vie

L'intelligence émotionnelle, qualifiée par le QE (quotient émotionnel), traduit la capacité d'une personne à exploiter au mieux ses aptitudes personnelles (motivation, confiance, etc) et ses compétences sociales (communication, perception des autres, etc). Elle est donc liée à l'épanouissement personnel et professionnel de l'individu.

Ce test vous propose de calculer votre QE et de le comparer au reste de la population. Il vous donne également accès à une analyse personnalisée de votre intelligence émotionnelle ainsi qu'à des méthodes pour la développer.

http://test-quiz.aol.fr/testqe/?v=0


Fikir kulubu"Duygusal Zeka ve Girisimcilik"-22-06-2007







OLGUN YENERSOY'un sundugu e tartisildigi "Duygusal Zeka ve Girisimcilik" konulu fikir kulubu toplantimiz yapildi

mardi 5 juin 2007

FİKİR KULUBU TOPLANTİSİ-OZDEMİR İNCE


TÖSED 21/05/2006

Konu: Laiklik

Konuşmacı: Özdemir İnce

Yer: TÜSİAD Belçika Ofisi

“Laiklik meselesi Avrupa için çok önemli bir konudur. Bu konunun din ve vicdan özgürlüğü ile olan ilişkisi iyi algılanmalıdır. Laiklik, Avrupa’da birey ve toplumu dinlerin baskısına karşı korumakla görevlendirilmiştir. Amaç kiliseyi engellemektir. Din ve vicdan özgürlüğünü sadece laik devlet garanti edebilir. Laik devlet, bu açıklamalar doğrultusunda, dini sınırlandırır ve bu sınırlandırma tek taraflıdır.

Müslüman ve Hristiyan ülkelerin laiklik anlayışları ise birbirinden farklılaşmaktadır. Hristiyan ülkelerde özellikle Fransız Devriminden sonra yeryüzünün ve gökyüzünün hakimiyeti algılamaları birbirinden ayrılmıştır. Ancak Müslüman ülkelerde böyle kesin bir ayrımdan bahsetmek mümkün değildir. Bu bakımdan, demokratik bir sistemin ve laik bir rejimin bu tür ülkelerde yerleşmesi daha zordur. Dolayısıyla, devlet daha jakoben olmak durumundadır. Demokrasi, parlamento, senato ya da dört yılda bir oy verme ile gerçekleşemez. Demokrasi, bürokrasi ve onu saylayıp devam ettiren devlet yapısı ile sağlanabilir. Bürokratk kurumlar olmadan demokrasi sağlamaz. Cumhurbaşkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, üniversiteler, Sivil toplum kuruluşları gibi kurumlar olmadan söz konusu sistemin sağlıklı bir şekilde yürümesi gerçekleşemez.

Türkiye’nin kendi şartları doğrultusunda, yukarıdaki açıklamalar ele alındığında iktidara gelmek tüm halkı temsil etmek anlamına gelmemektedir. Hiç kimse milli iradeyi tek başına temsil edemez. Temsiliyet gücünün oluşabilmesi için iktidar ve muhalefet birlikte hareket etmelidir.

Türkiye’deki sağ 1950’den bu yana Cumhuriyet’i kabul etmemektedir. Bu bağlamda, iyi statü quo, kötü statü quo tartışmaları gündeme gelmiştir. Şu anda, statü quo Cumhuriyet rejimidir. Durumu değiştirmek isteyenlerin Anayasa değişikliğine gidebilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin laik bir rejim içinde olup olmadığı ya da olup olmaması gerektiği hala bir tartışma konusudur. Henüz bu sorgulama bitmemişken Türkiye’nin sosyal hukuk devletine ulaşabilmesi beklenemez.

Bu hususta, Cumhuriyet’in en önemli devrimlerinden biri olan Tevhid-i Tedrisat kanuna tekrar göz atmak gerekmektedir. Şu anda bu kanun pratikte evrim geçirmiştir. Avrupa’da dini okullar sadece din adamları yetiştirmekte iken bugün rejim konusunda değişim yapabilmek için Türkiye’deki dini okul mezunları siyasete atılmaktadır. İmam hatip liseleri sadece sadece din adamı yetiştirmek istese, sorun ortadan kalkar. Türkiye’de laik toplum düzeni korunmalıdır. Bu konuda AB de daha anlayışlı olmalıdır. AB’nin yönlendirmesi ile bu konularda ordunun etkisi azaldıkça daha fazla sorun ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla AB’nin bu noktada, Türkiye’nin tarihini ve gerçeklerini daha iyi bilerek hareket etmesi gerekmektedir. Ermeni konusunda da Avrupa’nın olay hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması, bu konuyu yeterince kavrayamamasına neden olmaktadır.

Öte yandan, Türkiye’de korunmaya çalışılan liberal demokrasi ve laisizm hakkında yeni tanımlamalar yapılmasına engel olunmalıdır. (Türkiye’deki laisizm ile Fransa’da müdahaleci laisizm anlayışı birbirine daha yakındır.)

Çözüm olarak şunlar önerilebilir: Bütün partiler Cumhuriyet’in temel ilkeleri üzerinde tartışmamalıdır. Laik bir rejim var ise İmam Hatip Liselerine gönderme yapılmamalıdır. Yeni Cumhurbaşkanı seçimlerinde de bu hassas nokta dikkate alınmalıdır. Ekonomik denge ile politik denge arasındaki denge iyi korunmalıdır.Hierarşik bir yapısı olmayan İslam dininin yararına, devlet daha güçlü bir konuma sahip olmalıdır. Türkiye’de solun daha sağlam bir zemine oturtulması gerekmektedir, bugünkü solun Türkiye’nin şartlarının farkına varması ve kendini ona göre yapılandırması şarttır. Türkiye hep savunmada olmaktan vazgeçerek her konuda daha akılcıl politikalar üretmelidir.”

Özdemir İnce’nin konuşması daha sonra soru cevap şeklinde devam etmiştir. Bu oturuma katılan değerli TÖSED üyelerinin yorumları eşliğinde laiklik, cumhuriyet kavramları irdelenmiş, bu çerçevede Türkiye’nin içinde bulunduğu durum masaya yatırılmıştır.

lundi 4 juin 2007

yeni üyemiz


Dr.ELİF AKSEKİ
Cardiologue


Türk Özel Sektör Dernegi (TÖSED) - Turkish Business Association Brussels

Türk Özel Sektör Dernegi (TÖSED) - Turkish Business Association Brussels

Belçika'da yasayan; is alemi ile dogrudan ve yakindan baglantili; Türkiye, Belçika ve özellikle Avrupa Birligi arasindaki iliskilerin ve karsilikli anlayisin artarak devamini arzu eden; çok seslilik ve renklilige halel getirmeksizin, benzer fikir düzeyindeki diger insanlarla tanisip bir araya gelerek çevresini gelistirmek isteyen ve açilacak bu yeni iletisim kanallarinin kendilerini ve toplumu, fikren ve ruhen zenginlestirerek yükseltecegine inanan kisilerin iletisim agi.